poju

Pursetti

KRJ-I, SLA-II, YLA2

† 5.6.2016


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Hevosen kuvat © Elisa VRL-06066

virallinen nimi Pursetti rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
syntymäaika 7.12.2011 (20v.) painotus Kouluratsastus
säkäkorkeus, väri 155cm, punarautias omistaja suba (VRL-12468)
rekisterinumero VH13-018-0683 kasvattaja / tuoja J. Aaltonen / Elisa VRL-06066
koulutus ko. HeA, re. 70cm sijoitukset 65 sijoitusta, 8 voittoa

Luonnekuvaus

"Helppohoitoinen ja iloinen ori, joka pitää ihmisten seurasta ja nauttii saamastaan ihailusta. Pursetti on rento ja varma hevonen, joka sopii hyvin myös nuorten hevoseksi. Sillä riittää kapasiteettia varmasti myös vaativan tason suorituksiin, mutta toistaiseksi se on kilpaillut vain helppoja luokkia. Oriin askeleet ovat mukavan pehmeät ja joustavat, oriin laukka tuntuu kuin istuisi uimapatjalla aallokossa - miellyttävää menoa. Tästä varma ruusukehai helppoihin luokkiin tulevan kesän kilpailuihin!"

Poju on luonteeltaan mitä helpoin ori. Sen kanssa on oikein ilo työskennellä, sillä oli päivä kuinka surkea tahansa, saa Poju fiilikset nousemaan sekunnissa. Ori on jotenkin aina todella positiivisella mielellä. Se ei ikinä näytä hapanta naamaa ja on aina lähdössä innolla töihin.

Hoitaessa Poju on oikein miellyttävä. Sen kanssa ei koskaan tarvitse jännittää ja kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat aina ongelmitta. Poju ei ole kuitenkaan turhan tuttavallinen eikä ole kapuamassa heti hoitajan syliin, vaan nauttii paikallaan kaikessa rauhassa. Se saattaa helposti vaikka nukahtaa harjailun ja rapsuttelun aikana.

Kaikki normaalista arjesta poikkeavatkin tilanteet Poju hoitaa kuin vanha konkari. Kengittäjä ja eläinlääkärikin jaksavat aina yllättyä oriin positiivisesta elämänasenteesta. Kisapaikoilla Pojun kanssa pärjää vaikka yksinkin, sillä se ei turhia stressaa vieraasta paikasta ja vieraista hevosista.

Ratsastaessakin Poju on yksi lempihevosistani. Sillä on hyvin helpot askeleet istua ja varsinkin laukassa voisi istuskella vaikka koko päivän. Poju on taitava kouluratsu ja yrittääkin aina parhaansa. Oriilla on suomenhevoseksi melko komeat ja ilmavat liikkeet, joten parhaimmat kommentit arvostelupaperiin se kilpailuissa yleensä saa juuri liikkeistään.
Maastossa olosta Poju nauttii täysin siemauksin. Sen selässä on aina hyvin turvallinen olo ja vaikka pommi räjähtäisi vieressä, ei Poju ikinä säiky. Eihän se aivan pystyyn kuollutkaan ole, kyllä poika ympäristöään tarkkailee tavallisella iloisella ilmeellään.
Esteitä Pojulla hypätään melko harvoin ja oikeastaan vain mielen virkistykseksi. Iloisesti ori aina tarttuu tuumasta toimeen, mutta suoraan sanottuna, ei sillä kyllä mitään lahjoja esteratsastukseen ole. Selviäähän hevonen esteiden yli, mutta sen tyyli on välillä mitä kummallisin. Pienellä, tai ehkä hieman suuremmalla, treenillä Pojusta voisi kuoriutua ihan hyväkin pikkuluokkien hyppääjä, mutta pitäydymme ehkä kuitenkin vain koulukilpailuissa.

Sukutaulu

i. Pursimies, evm.
156cm, tummanpunarautias
ii. Valkopurje, evm.
157cm, punarautias
iii. Isopurje, evm.
158cm, vaaleanrautias
iie. Valkovuokko, evm.
155cm, vaaleanpunarautias
ie. Kalmiina, evm.
154cm, tummanrautias
iei. Kelmi, evm.
155cm, rautias
iee. Kelmiina, evm.
153cm, tummanruunikko
e. Kanerva, evm.
154cm, punaruunikko
ei. Karneeli, evm.
157cm, ruunikko
eii. Kuvernööri, evm.
159cm, tummanruunikko
eie. Kaneli, evm.
156cm, punarautias
ee. Onervan Ilo, evm.
154cm, rautias
eei. Ilokaasu, evm.
157cm, vaaleanpunarautias
eee. Onerva, evm.
153cm, punarautias

Sukuselvitys

© Cee

i. Pojun isä Pursimies oli komea, tummanpunarautias koulupainotteinen suomenhevosori. Ori menestyi kouluratsastuksessa kansallisella tasolla asti ja oli kuuluisa kauniin lennokkaista liikkeistään. Luonteeltaan Pursimies oli hieman haastava ja vahvasti orimainen, mutta ratsuna se oli herkkä ja kuunteli ratsastajaa hienosti. Oria käytettiin melko paljon jalostukseen kilpauransa ohella, ja Pursimies astuikin monenlaisia suomenhevostammoja ex-ravureista kouluratsuihin.
ii. Pursimiehen isä, Pojun isänisä Valkopurje oli myös komea punarautias kouluori. Kouluratsastuskilpailuiden ohella oria käytettiin useasti näyttelyissä, sillä Valkopurjeella oli erittäin ihanteellinen rakenne ratsusuomenhevoselle. Valkopurje kantakirjattiinkin I-palkinnolle, mikä lisäsi oriin jalostuskäyttöä huomattavasti. Luonteeltaan Valkopurje oli tasainen ja hyväluonteinen, oria oli helppo ja mukava käsitellä.
iii. Isänisänisä Isopurje oli suloinen vaaleanrautias, sirorakenteinen ori. Ori oli osittain yleispainotteinen kilpaillen sekä esteitä että koulua, mutta sen vahvuudet olivat ehdottomasti koulupuolella. Ori oli kuuliainen ja taitava ratsu, jolla oli hienot näyttävät liikkeet. Isopurjeen liikkeet ovatkin periytyneet isälinjassa aina Pojulle asti. Isopurjetta käytettiin kuitenkin jalostukseen melko vähänlaisesti, ja Valkopurje onkin sen ainoa jalostuskäyttöön päätynyt jälkeläinen.
iie. Isänisänemä Valkovuokko oli kaunis kantakirjatamma. Tammaa kierrätettiin varsasta asti näyttelyissä, ja menestyksen myötä siitä päätettiin tehdä siitostamma. Neito kyllä ratsutettiin, mutta se ei koskaan kilpaillut vaan vietti elämänsä jalostus- ja harrastetammana. Valkovuokko varsoi elämänsä aikana jopa seitsemän jälkeläistä.
ie. Pojun isänemä Kalmiina oli vauhdikas ja energinen kenttätamma. Tummanrautias Kalmiina oli ensisijaisesti kilparatsu, mutta varsoi kolme kertaa. Monilahjakas ja hyväluonteinen tamma kilpaili jopa CIC1-tasolla.
iei. Kalmiinan isä, Pojun isänemänisä Kelmi oli myös kenttäpainotteinen suomenhevonen. Ori oli vauhdikas ja haastava, mutta taitava. Kelmi teki ensin uran kenttäratsuna ja siirtyi sitten täysin jalostusoriksi. Ori ei ollut rakenteeltaan tai liikkeiltään mitenkään erikoinen, mutta sen vankat kilpailunäytöt tekivät orista suositun tammanomistajien keskuudessa.
iee. Pojun isänemänemä Kelmiina oli suloinen tummanruunikko harrastetamma. Kelmiina oli yksityisratsu, jonka kanssa kilpailtiin aluetason kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa. Suloinen Kelmiina oli erittäin hyväluonteinen, mutta varsin tavanomainen harrastetamma. Kelmiina varsoi vain kerran, ja isäoriksi valikoitui taitava Kelmi niin kilpanäyttöjen kuin houkuttelevan samankaltaisen nimenkin perusteella.

e. Pojun emä Kanerva oli kaunis punaruunikko tamma. Kanerva oli harrastetason kouluratsu, jolla oli kuitenkin aivan mahtavan hyvä luonne. Tamma oli erittäin hellyydenkipeä ja helppo hoidettava, ratsunakin se oli vähintään keskinkertainen. Kanerva kilpaili muutaman kerran, muttei menestynyt mitenkään erikoisesti. Tamma teki jopa lyhyen uran tuntiratsuna, kunnes päätyi yksityiseksi harrasteratsuksi sekä pienimuotoiseksi siitostammaksi. Kanerva varsoi neljä kertaa.
ei. Kanervan isä, Pojun emänisä Karneeli oli taitava ruunikko kouluori. Herra kilpaili kansallisella tasolla asti useankin eri ratsastajan kanssa. Kantakirjaan ori ei päässyt rakenteellisten puutteiden vuoksi, mutta koulukilpailumenestys teki Karneelista suositun jalostusorin. Luonteeltaan Karneeli oli rauhallinen ja luotettava, sekä erittäin yhteistyöhaluinen ratsu.
eii. Karneelin isä, Pojun emänisänisä Kuvernööri oli tummanruunikko yleispainotteinen ori. Ori kilpaili sekä esteillä että koulussa, menestyen molemmissa ihan kohtalaisesti. Pohjanmaalaisella maatilalla asustellut ori oli pitäjänsä komein: hurmaava läsipää ja sukkajalka, jolla oli orimaisen mahtipontinen käytös. Ratsuna Kuvernööri oli energinen ja liikkeiltään näyttävä, ja oria käytettiinkin jalostukseen noin parinkymmenen varsan verran.
eie. Emänisänemä Kaneli oli hurmaava harrastetamma, jolla on suvussaan niin ratsu-, työ- kuin ravisuomenhevosiakin. Kanelilla oli eniten osaamista kouluratsastuksen puolella, ja tamma kilpaili pitkäaikaisen omistajansa kanssa alkuun jonkin verran. Kanelin lupaavan alun saanut koulukilpaura päättyi kuitenkin vaikeaan jännevammaan, ja tamma päädyttiin lopulta ottamaan pelkästään siitoskäyttöön sekä satunnaiseen kevyeen ratsasteluun. Hyväluonteinen ja kaunis Kaneli varsoi kuusi tervettä varsaa.
ee. Pojun emänemä Onervan Ilo oli melko pienikokoinen ja siro rautias. Onervan Ilo oli ravisukuinen tamma, joka kuitenkin päätyi ratsuksi vain muutaman epäonnistuneen startin jälkeen. Koska Onervan Ilo ei ehtinyt tehdä pitkää uraa ravurina ja se ratsutettiin jo 4-vuotiaana, tuli tammasta uskottava ja taitava ratsu. Tamma kilpaili pikkuluokissa koulu- ja esteratsastuksessa, varsoi ainoan varsansa Kanervan kahdeksanvuotiaana ja myytiin sitten sen jälkeen ratsastuskoulun tuntiratsuksi. Onervan Ilo tekikin melko pitkän uran tuntihevosena. Tamma oli hyväluonteinen ja rauhallinen, ja sen terveys ja kunto kestivät raskaankin käytön.
eei. Onervan Ilon isä, Pojun emänemänisä Ilokaasu oli menestynyt ravisuomenhevonen. Ori teki menestyksekkään ja rahakkaan uran ravurina, kunnes siirtyi pelkästään siitoskäyttöön. Reipas ja haastavan luonteen omannut Ilokaasu jätti jälkeensä lähemmäs parisataa jälkeläistä.
eee. Emänemänemä Onerva oli siro punarautias ravisukuinen tamma, joka oli kuitenkin osittain epäonnistunut omalla raviurallaan. Lupaavan alun jälkeen tamma hylättiin kerta toisensa jälkeen laukkaamisen takia, ja se siirrettiin siitostammaksi. Onerva varsoi viisi jälkeläistä, joista vain yksi menestyi ravurina.

Jälkeläiset

o. Maanan Valtteri s. 28.06.13 (e. Valonna)
t. Reposaaren Alma s. 10.07.13 (e. Aino)
o. Villahaan Puuha s. 15.10.13 (e. Lyytikki)
t. Moon Paljetti s. 30.01.14 (e. Hää-Morsian)
o. Tuikun Preemio s. 12.08.15 (e. Likan Limetti)

Kilpailukalenteri


15.04.2015 Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu - 6,5 + 44 + 18 + 20 + 15 = 103,5 p. / KRJ-I
20.04.2015 Suomenhevosten laatuarvostelu - 13,5 + 18 + 16 + 20 + 12 = 79,5 p. / SLA-II
"Komea kouluori jolla ihan hyvä liike. Kauniin värinen, tasapainoisen ja yritteliään oloinen."
25.08.2015 Yleislaatuarvostelu - 21 (12+9) - 33 (21+12) - 17 - 11 - 3 = 85p / YLA2

päivämäärä kutsu KRJ luokka sijoitus
30.11.13 Pirunkorpi HeB, KRJ Cup 8/299
31.10.13 Duren HeB, KRJ Cup 5/301
30.09.13 Fiktio HeA, KRJ Cup 16/369
18.09.13 Fiktio HeA 2/40
17.09.13 Fiktio HeA 1/40
12.09.13 Fiktio HeA 6/40
11.09.13 Huvitus HeB 5/40
10.09.13 Fiktio HeA 4/40
09.09.13 Odelie's Loves HeB 2/30
09.09.13 Huvitus HeA 3/40
07.09.13 Odelie's Loves HeB 5/30
07.09.13 Odelie's Loves HeA 5/30
06.09.13 Odelie's Loves HeA 5/30
04.09.13 Fiktio HeA 2/40
03.09.13 Huvitus HeA 2/40
02.09.13 Huvitus HeA 2/40
02.09.13 Fiktio HeA 5/40
01.09.13 Fiktio HeA 4/40
01.09.13 Duán Stable HeA 5/30
30.08.13 Taikakuun Kartano HeA 5/40
27.08.13 Taikakuun Kartano HeA 3/40
25.08.13 Taikakuun Kartano HeA 2/40
25.08.13 Taikakuun Kartano HeA 3/40
22.08.13 Takamaiden Suomenhevoset HeA 2/50
22.08.13 Takamaiden Suomenhevoset HeA 7/50
20.08.13 Shontelle HeB 7/50
06.08.13 Virtuaalitalli Sakasti HeA 4/50
17.07.13 Privas HeA 3/30
15.07.13 Privas HeA 1/30
15.07.13 Privas HeA 4/30
14.07.13 Konkkaronkka HeA 3/40
11.07.13 Konkkaronkka HeA 4/40
08.07.13 Takkuinen HeA 1/50
07.07.13 Takkuinen HeB 4/50
06.07.13 Marike HeA 2/50
02.07.13 Takkuinen HeA 5/50
30.06.13 Fiktio HeB, KRJ Cup 13/227
30.06.13 Takkuinen HeA 5/50
28.06.13 Zurück HeA 2/50
25.06.13 Golden League Sporthorses HeA 2/30
24.06.13 Golden League Sporthorses HeA 4/30
24.06.13 Zurück HeA 4/50
23.06.13 Golden League Sporthorses HeA 5/30
22.06.13 Golden League Sporthorses HeA 5/30
21.06.13 Takkuinen HeA 3/30
20.06.13 Järviluoto HeA 6/60
20.06.13 Golden League Sporthorses HeA 4/30
19.06.13 Kilpailukeskus Stewart HeB 4/30
19.06.13 Fiktio HeA 1/40
18.06.13 Golden League Sporthorses HeA 1/30
17.06.13 Tuuliharja HeA 6/40
16.06.13 Kilpailukeskus Stewart HeB 5/30
16.06.13 Haavisto HeA 4/30
15.06.13 Haavisto HeA 3/30
14.06.13 Kilpailukeskus Stewart HeB 1/30
14.06.13 Haavisto HeA 1/30
14.06.13 Riiviöt HeA 2/50
13.06.13 Takkuinen HeA 5/30
13.06.13 Riiviöt HeA 4/50
13.06.13 Zurück HeA 3/50
12.06.13 Riiviöt HeA 7/50
11.06.13 Bairdon HeA 4/40
11.06.13 Fiktio HeA 5/40
10.06.13 Zurück HeA 3/50
09.06.13 Riiviöt HeA 1/50

Päiväkirja

26.01.2015

Kouluvalmennus, valmentajana Sani
Komea suomenhevosori käveli jo rennosti kentällä alkukäyntejä saapuessani paikalle. Tervehdin ratsastajaa reippaasti ja jäin sivummalle katsomaan heidän alkulämmittelyään. Muutaman kerran korjasin ratsastajan istuntavirheitä ja annoin pieniä tehtäviä, mutta pääosin he saivat hoitaa verkan niin kuin parhaaksi näkivät. Testautin vielä Pojun hereillä olon muutamilla siirtymisillä, jotka onnistuivat todella hyvin heti ensimmäisestä kerrasta lähtien. Aloitimme tällä kertaa suoraan laukkatyöskentelystä, kun molemmat sekä hevonen ja ratsastaja olivat vielä virkeitä. Hioimme ensin peruslaukan täydelliseksi, jonka jälkeen lähdimme tekemään laukanvaihtoja käynnin kautta. Ori kuunteli todella kuuliaisesti ratsastajaansa. Se nosti laukat välillä jopa liian automaattisesti, kun ei ratsastaja ehtinyt liikeeseen ollenkaan mukaan. Neuvoinkin subaa tekemään vaihdon aina eri paikassa ja ottamaan oriin kunnolla alas käynnille ennen uutta nostoa. Pian käskin ratsastajaa jättämään laukanvaihdot kokonaan väliin ja tekemään kahdeksikkoa koko ajan laukassa. Toiselle ympyrälle, jossa laukan piti pysyä oikeana tuli pysähdys ja uusi nosto. Toinen ympyrä tultaisiin siis vastalaukassa. Alussa ori aina vaihtoi laukan suoraan ilman käyntiä, joka oli mielestäni aika huvittavaa. Eihän sen edes pitänyt osata sitä! Vähitellen ratsastaja sai pidettyä laukan koko ajan samana ja tehtävä lähti rullaamaan. Laukkojen jälkeen kokeilimme vielä sulkutaivutuksia käynnissä. Ne eivät tuntuneet olevan kovin vaikeita, joten lisäsin tehtävään vielä avot. Pian olikin aika lopettaa ja annoin ratsukolle luvan loppuveryttelyyn. Kehotin ratsastajaa tekemään sen aikana vielä paljon ympyröitä ja hieman temmonvaihteluita.

20.11.2014

Kouluvalmennus, valmentajana mibula
Valmennuksen alkupäässä tuuli heilutteli maneesin seiniä ja kirpsakka pikkupakkanen yritti tunkeutua sisään. Ilma ei kuitenkaan häirinnyt valmennusta millään tavalla ja Pojukin näytti olevan oikein tyytyväinen oloonsa. Alkukäyntien jälkeen kehotin subaa ottamaan ohjat käteensä ja siirtymään raviin. Poju teki työtä käskettyä ja oli hyvin kuulolla alusta alkaen. Ravissa tehtiin paljon voltteja ja kiemuroita, joiden ansiosta ori alkoi nopeastikin näyttää rentoutumisen merkkejä. Ravissa vaihdeltiin myös ahkerasti suuntaa tehden pohkeenväistöjä ja avotaivutuksia. Laukka nousi oikein reippaasti ja ori jaksoi ensimmäisestä askeleesta lähtien takoa rytmiä myös takajoillaan, hienoa! Laukassa tehtiin paljon ympyröitä ja muutamaan otteeseen myös pohkeenväistöä eikä moitittavaa juurikan ollut. Poju alkoi olla jo todella kivasti peräänannossa, joten kehotinkin ratsukkoa siirtymään raviin ja ravailemaan rennot loppuravit ennen käyntiin siirtymistä.

19.11.2014

Kouluvalmennus, valmentajana B
Alkuun ratsukko sai ravailla uraa pitkin tehden pitkille sivuille pohkeenväistöt sekä kumpaankin päätyyn suuren voltin. Poju oli alkuun hiukan kankea ja ratsastaja sai jumppailla oria asetustenvaihdoilla sekä pehmittelemällä sisäkylkeä. Kun hevonen oli vertynyt, alkoivat pohkeenväistötkin sujua. Pojulla oli suuri ja kaunis askel, joka ei hävinnyt pohkeenväistössäkään, vaan valmentaja sai todella ihailla kauniisti tehtyjä väistöjä. Väistöjen jälkeen siirryimme ottamaan koottua sekä lisättyä ravia pituushalkaisijalla. Poju kokosi ravia kuuliaisesti, kunhan ratsastaja muisti pitää käden rentona ja tahdin hyvänä. Lisäyksissä ori jäi alkuun painamaan päätä kuolaintuntuman alle, mutta pohkeilla ja pienillä pidätteillä pää saatiin takaisin ylös. Laukkoja otimme keskiympyrällä temmonvaihdoksia tehden. Pojulla oli mukavasti tempoa matkassa, eikä tehtävä tuottanut vaikeuksia. Valmennus oli hyvä lopetella reippaisiin loppuraveihin loivalla avotaivutuksella jumppaillen.

18.11.2014

Kouluvalmennus, valmentajana B
Ratsastaja verrytteli Pojun tulemalla puomeja pitkässä ravissa. Poju venytti askelta hienosti ja venyi samalla koko rungostaan. Alle pyöräyteltiin vielä muutamat volttikahdeksikot, minkä jälkeen ratsukko oli valmis valmennuksen varsinaiseen tehtävään, raviavoihin ja laukanvaihtoihin. Raviavot tultiin suurella pääty-ympyrällä, joka ylettyi kentän puoliväliin. Poju asettui kuuliaisesti muttei kuitenkaan antanut avoja ilmaiseksi. Ratsastaja sai todella pyytää hevosta napakalla pohkeella ja johtavalla sisäohjalla. Poju myöntyi lopulta ja aikaiseksi saatiin näyttävät avot suurella askeleella. Seuraavaksi tehtävänä oli ottaa laukanvaihtoja ravin kautta. Kannoin keskihalkaisijalle kaksi puomia, joita molempia ennen ja jälkeen tulisi vaihto. Poju oli ensimmäisillä kierroksilla hienosti mukana, mutta hetken päästä se alkoi viivyttää uuden laukan nostamista, mikä johti puomien ylittymiseen väärässä askellajissa. Yritimme heti uudelleen ratsastajan ollessa napakkana, ja vaihdot onnistuivat sujuvasti kunhan ratsastaja muisti pyytää kunnolla. Loppuverkoiksi ratsukko lähti kävelemään maastoon.

25.10.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Bertta
Tänään valmennuksen aiheena sai olla avo-, sekä sulkutaivutukset, sekä muutkin huolelliset tehtävät harjoitukset, kuten kaheksikolla oikein päin ja taivutellen ratsastaminen ja pohkeenväistöjen tekeminen. Aluksi näitä kyseisiä taivutuksia tehtiin ravilla ja sen jälkeen myöskin laukalla tähän tapaan; kentän lyhyillä sivuilla käskin tehdä pääty-ympyrän sen keskellä tehtävän käyntisiirtymän kera, kun taas toisella pitkällä sivulla tehtäisiin avoja, ja toisella sulkuja. Suba ratsasti tehtävää Pojulla oikein hyvän näköisesti ja ehdin jo itsekin haaveilla päästä tuon mukavan ja pehmeät askeleet omaavan suomenhevosorin satulaan! Loppuverkoissa, niin käynnissä kuin ravissakin, suba vielä taivutteli paljon Pojua, sekä teki paljon siirtymiä sen kanssa. Samalla katsottiin myös vähän suban istuntaa hevosensa selässä, ja hyvältähän se näyttikin!

20.10.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Venla
Poju kulki tarmokkaasti hienossa peräänannossa. Sen ratsastaja Suba näytti lähes eleettömältä komean oriinsa satulassa. Pian aloitimmekin jo tehtävän kahdeksikolla. Tehtävänä oli siis kahdeksikko ja päädyissä aina suuri ympyrä. Ympyrän päädyssä pysähdys suoraan ravista. Kahdeksikon lävistäjällä askeleen pidennys ravissa, toisessa keskiravia ja keskellä ihan lyhyttä ja pientä ravia. Tehtävä sujui muuten hyvin, mutta pidennyksissä ori saattoi yrittää laukalle ja lyhennyksissä ori olisi halunnut painella eteenpäin innostuneena luultavasti pidennysten takia. Suba kuitenkin piti oriin hyvin avuilla. Käskin ratsukon vaihtaa vielä suuntaa ja muutaman kerran siihenkin suuntaan, hyvän pätkän jälkeen ympyrät laukassa. Pysähdykset laukasta sujui yllättävän hyvin, aluksi tuli pari käynti- tai raviaskelta ennen kunnon pysähdystä, mutta loppua kohden vain parani koko ajan. Hyvillä mielin siis saatiin valmennus päätökseen!

22.09.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Marz
Jo alkulämmittelyissä Poju liikkui pehmeästi ja hyvin kuolaimella. Suba ratsasti oriaan huomaamattomilla avuilla ja meno oli kerta kaikkiaan sulavan näköistä. Teimme alkuun siirtymisiä: harjoituslaukasta käyntiin, harjoitusravista pysähdykseen, siitä peruutukseen ja takaisin laukkaan. Ratsukon tekemistä olisi hyvin voinut kuvata jollekin opetusvideolle ja näyttää kuinka hevosta kuuluu ratsastaa ja miltä näyttää ratsukon saumaton yhteistyö. Kun olimme toistaneet tehtävää pari kertaa, alkoi Poju hieman ennakoida. Kyse taisi olla vain valtavasta miellyttämisenhalusta, eikä siitä voinut hevosta pahemmin moittia. Lopetimme siirtymiset kun Poju malttoi mielensä ja keskittyi kuuntelemaan pelkästään Subaa. Siirryimme tehtävään, jossa piti tehdä kulmassa takaosakäännös (suunta vaihtuu), siitä raviin, seuraavassa päädyssä pysähdys, peruutus ja takaisin raviin. Seuraavassa kulmassa tehtävä toistettiin uudestaan. Suba sai Pojun hyvin koottua ennen käännöstä, askeleet olivat rytmikkäitä. Käännökset olivat aavistuksen verran hidastempoisia alkuun, mutta huomautettuani siitä asia korjaantui varsin nopeasti. Pieniä tyylivirheitä lukuun ottamatta tämänkin tehtävän olisi voinut kuvata videolle malliesimerkiksi. Tällaiset ratsukot tulevat menestymään vuoren varmasti!

08.08.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Kiiu
Aloititte lämmittelyillä. Tänään tarkoituksena on tehdä pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa, avotaivutusta ja sulkutaivutusta. Aloititte lämmittelyiden jälkeen pohkeenväistöllä. Poju oli aluksi hirveän jäykkä, mutta rentoutui koko ajan. Teitte molempiin suuntiin väistöä ravissa ja käynnissä. Laukkasitte vähän ennen avotaivutuksen aloittamista. Siirryitte ravin kautta käyntiin ja aloititte tekemään avotaivutusta. Teitte avotaivutusta aika kauan, koska aluksi ne eivät näyttäneet yhtään avotaivutukselta. Ravasitte ja laukkasitte vähän, että saisitte verryteltyä. Aloitte laukkaamisen jälkeen tehdä käynnissä sulkutaivutusta. Sen jälkeen ravasitte ja teitte paljon temponvaihteluita. Teitte myös laukassa temponvaihteluita. Laukan jälkeen teitte vielä pohkeenväistöä. Teitte aluksi käynnissä ja sitten ravissa. Väistön jälkeen aloitte tehdä loppuverryttelyitä.

07.08.2014

Kouluvalmennus, valmentajana Kiiu
Poju ja suba lämmittelitvät kun saavuin kentälle. He aloittivat tekemällä pohkeenväistöä. Teitte molempiin suuntiin väistöä. Laukkasitte vähän aikaa ja sitten aloitte tehdä avotaivutusta ensin käynnissä. Avotaivutus alkoi sujua käynnissä. Saitte tehtyä hienoja pätkiä. Teitte toiseen suuntaan myös avotaivutusta. Saitte toiseen suuntaan hienompia pätkiä enemmän. Laukkasitte taas vähän aikaa ja sitten aloitte tehdä sulkutaivutusta. Sulkutaivutus ei aluksi oikein sujunut, Poju yritti karata pohjetta. Suba sai orinsa hyvin pidettyä pohjeavuilla. Poju alkoi tehdä töitä ja sulkutaivutus oli hienoin näköistä. Laukkasitte taas hieman ja sen jälkeen teitte kolmikaarisia ravissa. Poju käytti hyvin takajalkoja. Aloitte tehdä loppuverryttelyjä itsenäisesti.

19.05.2013

Oikein hieno suomenhevosori Pursetti on saapunut Golden League Sporthorsesiin. Ori aloittaa kilpauransa kouluratsuna saman tien ja hyviä tuloksiakin voidaan odotella jo innolla. Pursetti, meille vain tutummin Poju, vaikuttaa mitä mukavimmalta ratsulta ja hoidettavalta. Se tuntui kotiutuvan uuteen kotiinsa mahdottoman nopeasti ja näytti tulevan hienosti toimeen myös uusien naapureidensa kanssa. Tältä orilta odotan tosiaan paljon.


* Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 70 irl. päivää!

syntynyt - 07.12.2011
1 vuotta - 15.02.2012
2 vuotta - 25.04.2012
3 vuotta - 04.07.2012
4 vuotta - 12.09.2012
5 vuotta - 21.11.2012
6 vuotta - 30.01.2013
7 vuotta - 10.04.2013
8 vuotta - 19.06.2013
9 vuotta - 28.08.2013
10 vuotta - 06.11.2013
11 vuotta - 15.01.2014
12 vuotta - 19.03.2014
13 vuotta - 28.05.2014
14 vuotta - 06.08.2014
15 vuotta - 15.10.2014
16 vuotta - 24.12.2014
17 vuotta - 04.03.2015
18 vuotta - 13.05.2015
19 vuotta - 22.07.2015
20 vuotta - 30.09.2015

Virtuaalihevonen, sim-game horse
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © suba » Sivun alkuun