lenni

Riiviöiden Lenni

KTK-II


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Hevosen kuvat © Kasvattaja

virallinen nimi Riiviöiden Lenni rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
syntymäaika 03.06.2015 (8v., ikääntyy satunnaisesti) painotus Kouluratsastus ja valjakkoajo
säkäkorkeus, väri 155cm, musta omistaja suba (VRL-12468)
rekisterinumero VH15-018-1245 kasvattaja Riiviöt
koulutus ko. VaB, re. 100cm, vaativa sijoitukset 0 KRJ sijoitusta, 0 VVJ sijoitusta

Luonnekuvaus

© Kasvattaja

"Riiviöiden Lenni syntyi meille sateisena päivänä kesäkuun alussa. Olin astuttanut tallimme pienhevostamman Fiktion Tellun omalla kasvattioriillani Riiviöiden Luukaksella. Salaa toivoin, että meille syntyisi musta suomenhevostamma, mutta en kuitenkaan olisi laittanut pahakseni, vaikka sieltä olisikin tullut rautias ori. Tänään Tellu kuitenkin synnytti. Synnytys ei sujunut aivan kuten toivottiin, vaan jouduimme kutsumaan eläinlääkärin paikalle: varsa oli todella suurikokoinen pienelle tammalle. Tellu kuitenkin selviytyi hienosti ja pian meillä olikin karsinassa musta suomenhevosorivarsa Riiviöiden Lenni."

Lenni on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja tyyni. Se tulee kaikkien kanssa toimeen, olipa kyse muista hevosista tai ihmisistä. Lenni on sellainen rauhaa rakastava chillailija, joka viihtyy parhaiten rauhallisissa ja hiljaisissa paikoissa, mutta on kuitenkin seurallinen ja kaipaa ihmistä lähelleen. Lenni rakastaa pitkiä rapsutushetkiä, eikä laita pahakseen jos saa viettää useammankin tunnin rauhallisella maastolenkillä luonnon keskellä. Oriksi se on hyvin rauhallinen ja asiallinen tammojenkin seurassa, eikä turhaan pörhistele tai egoile muiden orien keskuudessa. Hoitotilanteissa Lenni on aina yhtä kiltisti paikallaan kaikkien toimenpiteiden ajan, eikä se letkauta korvaansakaan, vaikka hoitaja keksisi sen päänmenoksi uusiakin asioita. Lenni on kyllä utelias ja haluaa pysyä kärryillä siinä mitä ympäristössä tapahtuu, mutta ei kuitenkaan hätkähdä oikeastaan mitään.

Ratsain tämä ori on hyvin monitoiminen ja kapasiteetikas. Se on perinyt selkeästi isältään taidokkuuttaan lajiin kuin lajiin, sillä Lennin kanssa vain taivas on rajana. Se taitaa kouluratsastuksesta kepoisasti lähes kaikki tehtävät mitä siltä vaaditaan, tai ainakin yrittää parhaansa. Esteillä ori taittaa kevyesti metrin radat, eikä maastoesteilläkään paljon vajaaksi jäädä. Jo näiden lajien takia Lennistä olisi kilpailemaan mihin tahansa, tai yhdistettynä kenttäradoille. Ratsastuspuolen lisäksi Lenni on kärryjen edessä kuin kala vedessä, ja viihtyy valjakkopuuhissakin erinomaisesti.

Lenni on ratsastettaessa kevytliikkeinen ja lennokas. Se on melko herkkä avuille, mutta ei kuitenkaan kiihdy, vaikka selässä olisi kokemattomampikin ratsastaja. Se nauttii suunnattomasti työnteosta ja antaa aina itsestään kaiken, tehden aina parhaansa miellyttääkseen. Lenni keskittyy työhönsä aina täysin siemauksin, olipa kyse ratsutuksesta tai muusta liikuttamisesta. Lenni on aina varmajalkainen ja rohkea, se luottaa ratsastajaansa täysin. Se ei säiky maastossa ajoneuvoja, metsien rytinää tai juuri muutakaan, vaan askeltaa rohkeasti eteenpäin suomalaisella sisukkuudella. Esteillä se ei karta erikoisempiakaan väkerryksiä, vaan mikäli ratsastaja ohjaa eteenpäin, Lenni kyllä nöyrästi ylittää kummallisimmatkin rakennelmat. Se varmasti hyppäisi vaikka sillalta ratsastajansa kanssa, mutta luottamusta ja uskallusta tästä orista ei ainakaan puutu!

Sukutaulu

i. Riiviöiden Luukas KTK-III
156cm, musta
ii. Riiviöiden Kosto SLA-II, KTK-II
154cm, rautias
iii. Koston Ruuti
155cm, rautias
iie. Riiviöiden Vauhtimimmi VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-III, YLA2
149cm, hopeanruunikko
ie. Riiviöiden Liisi KTK-III, YLA2, SLA-II
142cm, musta
iei. Sirun Salakavala VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II
146cm, rautias
iee. Riiviöiden Lumoilija KTK-III
144cm, punarautias
e. Fiktion Tellu KTK-III
145cm, punarautias
ei. Riiviöiden Rellu KTK-III, YLA2, KRJ-II, VVJ-III
148cm, voikko
eii. Huvin Huijari KTK-II
153cm, rautias
eie. Viehättävän Tähdetön VIR MVA Ch, KTK-II, SLA-II, YLA2, KRL-II
146cm, tummanruunikko
ee. Fiktion Tuiska KTK-II, VIR MVA Ch, KRJ-I
157cm, tummanruunikko
eei. Fiktion Luotsi KTK-III, Ch-NV, YLA2, KRJ-I, SLA-I
156cm, tummanrautias
eee. Fiktion Tuive SV-I, KRJ-I, SLA-II
160cm, ruunikko

Jälkeläiset

Kilpailukalenteri


30.7.2016 - Suomenhevoskantakirja - 16 + 18 + 19 + 19 = 72p. / KTK-II

15.07.2015 - RCH

päivämäärä kutsu KRJ luokka sijoitus

päivämäärä kutsu VVJ luokka sijoitus

Päiväkirja

07.06.2015


Virtuaalihevonen, sim-game horse
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © suba » Sivun alkuun