frida

Frida IV

ERJ-II, SHLA-II

† 25.7.2015


Tämä on virtuaalihevonen - This is a sim game horse
Hevosen kuvat © Yersinio

virallinen nimi Frida IV rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
syntymäaika 11.5.11 (21v. *) painotus Esteratsastus
säkäkorkeus, väri 102cm, musta omistaja suba (VRL-12468)
rekisterinumero VH12-017-0794 kasvattaja Tuntematon, Suomi
koulutus ko. HeC, re. 60cm sijoitukset 54 ERJ sijoitusta, joista 13 voittoja

Luonnekuvaus

Frida on tallimme pieni ja pippurinen lemmikki. Se kilpailee harvoin, mutta käy usein näyttelyissä. Fridalla käydään päivittäin ajelemassa maastossa tai ratsas tamassa kentällä. Frida on tyypillinen shettis. Sillä on pilkettä silmäkulmassa ja täysin oma tahto. Se keksii jatkuvasti jekkuja ihmisten pään menoksi, kuten karsinasta tai tarhasta karkailua tai ratsastaessa pukittelua ym. Fridalla pitää olla pieni, mutta taitava ja päättäväinen ratsastaja, muuten Frida ottaa helposti johdon. Se testailee ratsastajaa vähän väliä eri tavoin Se saattaa pysähtyä kesken kaiken, eikä suostu enää liikkumaan eteenpäin. Frida harrastaa myös mielellään ratsastajan pudottelua, se kiskoo laukassa päänsä niin alas kun vain saa, ellei tuntuma ole tarpeeksi tiukka. Jos Frida näin tekee ja lataa perään pukkisarjan, on kyydissä miltei mahdoton pysyä.

Joskus Fridallakin on kuitenkin hyviä päiviä ja putoamisilta vältytään. Koulun vääntäminen on Fridasta todella tylsää ja jos sille ei keksi koko ajan jotain tekemistä, keksii se sitä itse. Esteistä Frida sen sijaan tykkää enemmän ja monimutkaiset tehtävät pitävät sen kiireisenä. Saattaa Fridalta silloinkin lennellä pukki jos toinenkin, mutta ne ovat vain ilopukkeja. Frida on radalla nopea etenemään ja kääntymään ja jos sen saa tuotua esteelle suoraan, se ei juuri koskaan kiellä. Jos Fridan tuo esteelle vinossa, se juoksee helposti ohi. On siis pysyttävä tarkkana koko ajan.

Hoitaessakin Fridalla on omat jekkunsa. Hoitajaa täytyy aina saada maistaa ainakin muutamaan otteeseen. Frida on muuten kiltti hoitaa, mutta saattaa juurikin näykkiä ilman mitään erikoista syytäkään. Myös Fridan takajalkoja on syytä varoa, sillä se saattaa innostua nostelemaan niitä hieman liiankin korkealle. Taluttaessa Frida yrittää koko ajan päästä syömään tien viereen, joten silloinkin on oltava tarkkana ja pidettävä narusta tiukasti kiinni. Frida tuntee onnistuneensa suuresti, jos se pääsee pakenemaan taluttaessa. Sen metsästäminen onkin sitten useamman tunnin hommaa ja vaatii monta ihmistä saamaan pikku pirulainen kiinni. Frida on kuitenkin todella ihana, eikä sen kanssa ole koskaan samanlaista päivää.

Sukutaulu

i. Wireless, evm. ii. Cocktail, evm. iii. Cooler, evm.
iie. Ballerina, evm.
ie. Mystique, evm. iei. Enterprise, evm.
iee. Lollipop, evm.
e. Cinna, evm. ei. Colonel, evm. eii. Spencer, evm.
eie. Joyride, evm.
ee. Olena, evm. eei. Jack Sparrow, evm.
eee. Creamy, evm.


Sukuselvitys


Kaksi ensimmäistä polvea © narri, kolmas polvi © Fyra

i. Wireless oli komea, perinteisen jykevä mustankirjava shetlanninponiori, täynnä omaa erinomaisuuttaan, shetlanninponimaista itsepäisyyttä ja omaa tahtoa. Metrin korkea poniori hyppäsi jonkin verran lasten kanssa, mutta sen kanssa pärjäsi niin harva, että Wireless alkoi täysipäiväiseksi jalostusoriksi. Se palkittiinkin ykkösellä kantakirjassa ja tammat vierailivat sen luona usein. Wireless kuoli vain 17-vuotiaana suolenkiertymään, varsoja sille ehti kuitenkin kertyä 28 kappaletta.
ii. Cocktail, musta 105cm korkea shetlanninponiori toimi perheensä pojan aloitusratsuna, vaikka olikin erinomaisuusharhan vallassa. Myöhemmin kansaiväliseksi estetähdeksi nousseelle ratsastajalle se kuitenkin opetti heti jämäkkyyttä ja sitkeyttä, joita Cocktailin kanssa tarvittiin enemmän kuin paljon. Ori oli komea ja ryhdikäs, mutta ei erityisen hyvärakenteinen. Siitä huolimatta se pääsi riiaamaan parempirakenteisia tammoja seitsemän kertaa.
iii. Cooler, musta 105-senttiseksi kasvanut ori, vietti kilparatsuna päiviänsä yksityistallilla. Se kiersi jos jonkinmoisia kilpailuja ja usein toi kasan pokaaleja mukanaan. Palkintokaapit täyttyivät nopeasti orin kanssa. Vaikka se oli jämäkkä ja sitkeä, se pyrki kokoajan eteenpäin. Astuttuaan muutaman tamman, Cooler pääsi laidunkaudelle. Sen jälkeen se toimi ratsastuskoulun ponina hetken, kunnes se lopetettiin.
iie. Ballerina, oli siro ja itsepäinen. Väritykseltään tamma oli mustankirjava ja korkeutta oli 103cm. Alkuun sitä koetettiin pitää ratsastuskoululla, josta se kumminkin nopeasti siirtyi siitosponin virkaan. Muutama jaksoi ratsastaa ponilla, vaikka useinmiten se pääsi vain talutukseen. Ollessaan 23, se sai viimeisen varsansa yllätyksenä. Karkureissulla se oli kolauttanut jalkansa pahasti, joten Ballerina lopetettiin pian varsan syntymän jälkeen, sillä sitä ennen ei vikaa nähty.
ie. Mystique, voikonkirjava pikkutamma (93cm) oli lähinnä pihankoriste, näyttelyesine ja agilityponi. Tammalla ei koskaan ratsastettu, sillä sopivaa lasta ei löytynyt. Mystique oli iloluontoinen, pilke silmäkulmassa kulkeva hoidokki, mutta ratsastaessa lähinnä rodeohevonen. Se liikutti itse itseään hyppimällä kaiken mahdollisen yli ja pärjäsi näyttelyissä loistavasti, kantakirjapalkinnoksi paukahti kakkonen. Mystique varsoi kahdeksan kertaa ja kaikki varsa myytiin.
iei. Enterprise, voikko ori, joka jäi 95-senttiseksi. Siinä oli jäpäkkyyttä ja rodeohevosen ominaisuuksia, jotka se periytti jälkeläisilleen. Monissa arvosteluissa ja näyttelyissä käyneenä se oli tottunut esiintymiseen ja saikin paljon palkintoja. Tehtyään pitkän näyttelyuran, se astui 10 tammaa, joiden kaikki varsat lähtivät ympäri maailmaa. Useaan otteeseen omistajaa vaihtanut Enterprise päätyi lopulta loppuelämän kotiin pihattotallille.
iee. Lollipop, mustankirjava, 93cm korkuinen poni, oli ratsastaessa hankalahko. Se usein pomppi ympyrää, ja kiersi esteet. Siitä oli hauska rallatella menemään, vaikka useinmiten päätyikin mutaan seisomaan. Vesi oli lähellä tamman sydäntä, se usein lotrasi tuntikausia laitumen järvessä. Pian varsojen jälkeen se aloitti pienehkön kisauran joka lopulta loppui ratsastuskouluun. Lasten suosikkiponi oli hankala, mutta sydämen omaava.

e. Cinna, mustanpäistärikkö 101cm korkea pikkuponi myytiin varhaisessa vaiheessa tavoitteellisen perheen pienimpien ensimmäiseksi kilpaponiksi. Cinna peri emältään loistavan luonteen, johon ei kuulut itsepäisyyttä eikä jekkuilua sitten ollenkaan. Kenties hieman laiskanpulskea poni kiikutti perheen lapset esteratojen läpi ja toipa se kotiin kelpo kasan ruusukkeitakin. Cinna varsoi neljä kertaa, eikä siitä luovuttu vaikka lapset kasvoivatkin aikuisiksi vaan se sai elellä kuolemaansa asti kotonaan.
ei. Colonel oli mahtavan värinen ruunikonpäistärikönkirjava ori, korkeutta siltä löytyi 105cm. Colonel veti valjakkokärryjä varsasta asti ja siitä tulikin vallan pätevä valjakkokilpaponi. Aluetasoa pidemmälle ori ei noussut tai ollut mikään suuri kuuluisuus, mutta voittipa se kerran aluemestaruudetkin. Colonel ei ollut myöskään pahannäköinen ori. Varsinaista jalostusuraa se ei tehnyt, mutta viitisentoista varsaa siunautui kuitenkin.
eii. Spencer, upea ruunikonkirjava varustettuna hyvällä rakenteella. Ori asusteli siittolalla, jossa se sai astua tammoja mielin määrin. Kärryjä poni veti perässään joka tapahtumassa ja maastolenkeillä. Tasainen vetäjä totteli pieniäkin käskyjä, joten usein pikkuneidit istuivat kyydissä. Spencer kasvoi 106-senttiseksi. Se nukkui pois 29-vuotiaana vanhuuden johdosta.
eie. Joyride, oli päistärikkö, jonka korkeus oli 107cm. Isoksi poniksi se oli sympaattinen, mutta kumminkin onnistui aina temppuilemaan. Se oli pitkään pikkulasten suosikki, joka hankki kotiin aina kasallisen ruusukkeita. Tamma eli isossa ratsastuskoulussa pitkään, kunnes se lähti eläkkeellä perheponiksi. Se ehti varsoa kaksi kertaa, Colonel oli sen ensimmäinen varsa.
ee. Olena, pieni (99cm) musta shetlanninponitamma toimi koko ikänsä ratsastuskoulun luottoponina. Tammasta puuttui kaikki shetlanninponimainen itsepäisyys ja kujeilevuus, se oli yksinomaan kiltti ja kultainen, kaikkien suosikkiponi. Olena opetti monta lasta ratsastuksen saloihin ja sillä moni voittikin ensimmäisen ruusukkeensa. Tuntiponitaustastaan huolimatta tammalla tehtiin kaksi varsaa ja se eleli samalla tallilla koko kunnioitettavan 33-vuotisen ikänsä.
eei. Jack Sparrow oli musta, katala 100-senttinen poni. Se ehti aina tehdä jekkuja kun silmä vältti, puhelimet oli pilattu seitsemässä sekuntissa. Yleisin sana, mitä orin läheisyydessä kuuli, oli "Ei!". Jack vietti hullunkurista elämäänsä ratsastuskoulussa, vaikka useamman kerran astuikin tammoja. Ratsastaessa itsepäinen Jack onnistui kumminkin sulattamaan sydämen. Se kuoli kasvaimeen 25-vuotiaana.
eee. Creamy, pienehkö ponitamma eleli päiviään vuokratallilla, josta jokainen saattoi vuokrata ponia. Useinmiten kokemattomat ohjattiin Creamylle, sillä tamma osasi käyttäytyä hyvin ja se omasi pehmeät askellajit. Poni kesti kaikenlaiset potkimiset kylkiinsä ja onnistui pitämään hermonsa hankalienkin tapausten kanssa. Joskus sille päälle sattuessaan Creamy laittoi ranttaliksi, mutta hyvin harvoin. Vuokratallilla tamma eli 32-vuotiaaksi.

Jälkeläiset

t. GL Cinderella s. 05.01.13 (i. Volcano Rex)
t. GL Fannie s. 15.01.13 (i. Boomslang)
t. GL Amelie s. 20.05.13 (i. Blue Cabool)
o. Reposaaren Benjamin s. 05.01.14 (i. Broadway Bandit)
t. Reposaaren Fanni s. 01.03.14 (i. Bruuttus)

Kilpailukalenteri


30.06.2015 Esteratsastusjaoksen laatuarvostelu - 6 + 43 + 16 + 11,5 + 15 = 91,5 p. / ERJ-II
20.11.2014 - Shetlanninponien laatuarvostelu - 11-20-18,5(19+18)-22-11-2 = 84,5p. / SHLA-II

11.02.2013 - JS
11.02.2013 - JS
15.03.2013 - KUMA, JS
21.03.2013 - KUMA, JS
22.04.2013 - KUMA, JS

päivämäärä kutsu ERJ luokka sijoitus
31.01.14 Kilpailukeskus Ginger 60cm, ERJ Cup 4/183
25.06.13 Moondance 60cm 1/30
24.06.13 Moondance 60cm 3/30
22.06.13 Moondance 60cm 1/30
21.06.13 Moondance 60cm 2/40
16.06.13 Moondance 60cm 4/30
16.06.13 Moondance 60cm 2/30
15.06.13 Moondance 60cm 4/30
15.06.13 Moondance 60cm 1/40
15.06.13 Golden League Sporthorses 60cm 5/30
14.06.13 Golden League Sporthorses 60cm 4/30
11.06.13 Golden League Sporthorses 60cm 2/30
22.04.13 Kisakeskus Weldon 50cm 5/30
20.04.13 Kisakeskus Weldon 50cm 1/30
02.04.13 Dark Side Trakehners 50cm 1/30
02.04.13 Bogart&Britanov 50cm 2/23
01.04.13 Bogart&Britanov 50cm 4/23
31.03.13 Dark Side Trakehners 60cm, ERJ Cup 1/105
30.03.13 Bogart&Britanov 60cm 4/25
26.03.13 Riihen ponitalli 60cm 2/40
20.03.13 Golden League Sporthorses 60cm 2/40
18.03.13 Golden League Sporthorses 60cm 3/40
16.03.13 Team Obnoxious 60cm 2/30
13.03.13 Riihen ponitalli 50cm 4/50
11.03.13 Riihen ponitalli 60cm 3/50
12.02.13 Bogart&Britanov 50cm 2/17
11.02.13 Bogart&Britanov 60cm 4/23
09.02.13 Bogart&Britanov 60cm 1/23
01.02.13 Moana part breds 60cm 4/40
31.01.13 Dark Side Trakehners 60cm, ERJ Cup 1/123
30.01.13 Moana part breds 60cm 3/40
28.01.13 Moana part breds 60cm 5/40
27.01.13 Moana part breds 60cm 6/40
26.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 3/40
26.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 6/40
22.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 3/40
22.01.13 Bogart&Britanov 60cm 1/44
21.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 2/40
20.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 2/40
18.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 3/40
15.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 5/40
14.01.13 Namer 50cm 1/11
13.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 6/40
12.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 6/40
12.01.13 Namer 60cm 1/12
12.01.13 Namer 50cm 2/11
10.01.13 Kilpailukeskus Stewart 60cm 1/40
10.01.13 Namer 50cm 3/10
10.01.13 Takamaan 60cm 5/31
09.01.13 Takamaan 60cm 5/31
08.01.13 Mystic Sharifa 60cm 1/40
08.01.13 Moondance 60cm 2/30
02.01.13 Bogart&Britanov 60cm 6/50

päivämäärä kutsu KRJ luokka sijoitus
24.01.13 Fiktio HeC 5/40
21.01.13 Konkkaronkka HeC 7/50
20.01.13 Fiktio HeC 4/40
14.01.13 Ravitalli Ikirouta HeC 1/30
11.01.13 Fiktio HeC 4/40
06.01.13 Dahlgård HeC 3/40
06.01.13 Dahlgård HeC 5/40

Päiväkirja

06.06.2015

Koulutreeniä, kirjoittanut omistaja
Tänään oli Fridan koulutreenin aika. Tamma oli yllättävän yhteistyöhaluisella päällä alusta asti. On tainnut laitumella rallittelu ja ahkera syöminen väsyttää tämänkin karvapallon. Harjoituksen aiheena olivat ihan perusjutut, kuten siirtymiset ja pohkeenväistöt. Siirtymiset sujuivat koko ajan varsin hyvin, mutta pohkeenväistö takkusi. Tammaa ei huvittanut sitten yhtään ja se yritti paeta paikalta vauhtia lisäten tai kiemurrellen. Yhden kerran se jopa teki tutun liikkeensä, pää alas ja pylly ylös. Onneksi olen Fridaa sen verran kauan ratsastanut, että osasin varautua liikkeeseen. Sen jälkeen poni sai kyllä tupen rapinat, minun kanssani ei tuollainen pelleily ole sallittua! Komennuksesta viisastuneena tamma suoriutui melko hyvin lopputunnin väistöistä niin käynnissä kuin ravissakin.

03.06.2015

Estevalmennus, valmentajana Tarla
Tällä kertaa valmennuksessani oli suloinen Frida-shettis, joka kipitti uraa pitkin silmät minua tapittaen. Pyysin ratsastajaa ottamaan kevyessä ravissa temmon muutoksia, sillä välin kasasin itse kentälle esteitä. Loppujen lopuksi olin saanut kasaan pikkuruisen portin, laineen ja jumppasarjan. Laine oli halkaisijalla ja loput pitkillä sivuilla. Kiinnitin huomioni jälleen täysin pikkuruiseen mustaan, joka nyki päätään alas ja vaikutti muutenkin varsin vesselille. Komensin pitämään tamman kasassa, mutta tulemaan jumppasarjan maapuomit. Aluksi Frida pysähtyi keskelle puomikasaa ja luimisteli itsepäisesti, eikä ennen raippaa mitään tapahtunut. Vihdoin Frida lähti liikkeelle ja jatkoimme harjoituksia. Vaihdoimme suuntaa ja tulimme puomit vielä kertaalleen, samalla määräsin laukkaamaan puomien vastakkaisen sivun laukassa hakien kevyttä istuntaa. Ensimmäisellä laukkasivulla pukkeja tuli kuin vesipisaroita sateella, mutta raviin siirtyessä poni oli jälleen rauhoittunut. Otimme parit laukannostot myös toiseen suuntaan, ja annoin neuvoja parempaan kevyeeseen istuntaan kuitenkin niin, ettei Frida saisi ratsastajaa alas pukeillansa. Nostin kaikki esteet kahteenkymmeneen senttiin ja tulimme jumppiksen pari kertaa ravilähestymisellä. Yllättäenkin poni pysähtyi ennen ensimmäistäkään estettä, mutta raipalla pääsi ratsukko kaikkien yli. Otimme hyppyjä myös portille ja laineelle, kunnes määräsin tulemaan lyhyttä rataa: ensin portti, sitten laine ja viimeiseksi jumppis. Portin jälkeen Fridalta pääsi sarjatulituksella pukituksia, mutta ratsastaja sai onneksi ohjattua hyvin laineelle ja ihan ok hyppyhän sieltä tuli. Jumppikselle lähestyttiin hyvin, mutta kesken sen tamma päättikin ettei sitä enää kiinnosta. Uudella yrityksellä siitäkin selvittiin ja loppu tunti menikin melko mutkattomasti - ellei oteta huomioon pareja kieltoja. Lopputunnista ravailimme ja kävelimme vapaalla ohjalla.

02.06.2015

Estevalmennus, valmentajana Tarla
Frida oli minulle jo ennestään tuttu poni, joten aikaa ei tarvinnut käyttää tutustumiseen. Pyysin ratsukkoa tekemään suuret ympyrät molempiin päätyihin, kun itse sillä välin kannoin lävistäjälle laineen ja molemmille ympyröille pystyesteet. Käskin ravata ympyröillä niin, että puomitkin ylittyvät. Aluksi Frida ei ollut ollenkaan ratsastajan kuulolla ja pysähteli vähän väliä, eikä olisi halunnut ylittää puomejakaan. Vähitellen ratsukko alkoi löytää yhteisen tien ja pääsimme aloittamaan tunnin kunnolla. Komensin pitämään temmon tasaisempana ja nousemaan kevyeeseen istuntaan puomeilla. Frida alkoi jo innostua minun puhuessa laukannostoista, joten annoin ratsastajan luvan nostaa laukan. Samalla neuvoin nousemaan jalustimille ja tekemään pari pidätettä, sillä shettistamma oli erittäin aktiivisesti liikkumassa eteenpäin. Nostin molempien ympyröiden esteet mataliksi ristikoiksi ja käskin ottaa verryttelyloikat näille esteille. Näiden jälkeen vaihdoimme suuntaa ja otimme samanlaista touhua myös tännekin. Fridaa selvästi kiukutti välillä se, että ratsastaja oli päässyt niskan päälle ja osoitti mieltään pukituksilla. Nostin esteet noin 30 sentin pystyiksi ja kerroin mitä voisi korjata. Sanoin myös seuraavan tehtävän, joka olisi tulla ravissa kahdeksikkoa niin, että kaikki kolme estettä ylittyisi. Aluksi pikkuista mustaa ei kiinnostanut ravata vaan olisi ehdottomasti saatava laukata, mutta pidätteillä saatiin ravi säilymään. Koska hypyt sujuivat melko mukavasti, nostin kaikki esteet 40 senttiin ja annoin luvan tulla laukalla. Paria kieltoa huonon reitin vuoksi lukuunottamatta meni lopputunti oikein sievästi. Ratsukko sai jäädä itsenäisesti loppuverkkaamaan.

07.08.2014

Estevalmennus, valmentajana Kiiu
Tänään valmennettavana oli Frida & suba. Musta shettis laukkasi pitkin kenttää. Tervehdin ratsukkoa ja annoin tehtävän. Ensimmäisenä tehtävänä oli ratsastaa tarkasti keskeltä puomia. Frida ei tykännyt tehtävästä. Tamma teke tehtävästä vaikeaa, mutta suba kesti kaiken. Pian kuitenkin tamma ei jaksanut tapella vastaan vaan antoi periksi. Tein ristikon ja aloitte tulla sitä. Frida laukkasi estettä kohti korvat hörössä. Nostin estettä parin hypyn jälkeen. Pian este oli 50cm. Frida hyppäsi hienosti. Nostin esteen, 60cm. Tein teille pienen radan. Hyppäsitte radan hienosti. Hyppäsitte vielä toisen kerran radan. Aloitte sen jälkeen tehdä loppuverryttelyjä.

11.02.2013

Estevalmennus, valmentaja nasu.
Saavuin maneesiin suhteellisen ajoissa, mutta ratsukko oli lämmittelemässä jo. Seurasin ratsukon verryttelyä ja aloitin samalla kasaamaan esterataa. Suba näytti hyvältä Fridan selässä ja tamma kulki innolla eteenpäin. Rakensin viiden esteen radan, joka piti sisällään muunmuassa pari pystyä, ristikon ja kaksoissarjan. Ohjeistin Subaa hyppäämään aluksi 40cm pystyn, jonka jälkeen tiukempi kurvi sarjalle. Frida laukkasi päättäväisesti eteenpäin, hyppäsi ketterästi. Kaksoissarjalle oli hieman hankalampi tie ja Frida hieman empi ennen sitä, mutta Suba sai ponin suoristettua ja sarjasta saatiin puhdas. Ratsukko sai hypätä erilaisia tehtäviä, joita kehittelin aina edellisen onnistuttua. Ratsukko alkoi näyttämään valmiilta rataan, joten ohjeistin radan ja annoin luvan aloittaa. Säädin radan korkeuden 60cm. Frida laukkasi reippaasti eteenpäin ja esteiden jälkeen tuli pieniä pukkeja. Ristikolle tullessa linja oli hieman vino, joten Frida sujahti ohi. Suba oli tamman selässä kuitenkin päättäväinen ja ohjasi ponin ristikolle uudestaan. Tällä kertaa Frida hyppäsi sen hienosti ja ratsukko ansaitsi aplodit.

30.01.2013

Frida täytti tänää 9 vuotta. Sen kisaura, jota ei alunperin juurikaan pitänyt olla, on vielä kesken, mutta lähenee loppuaan. Fridalla on tällä hetkellä yksi varsa Cinderella, joka kasvaa kotona ja valmistautuu aikuisuuteen. Kilpailu-uransa jälkeen Frida siirtyy kokonaan jalostuskäyttöön ja aiomme vielä kiertää sen kanssa näyttelyissä.

28.12.2012

Frida on tiineenä oriista Volcano Rex

19.11.2012

Fridalle tehtiin oma sivu.
Kävijöille tiedoksi: Kirjoitan päiväkirjoihin vain tapahtumista, en tavallisista päivistä


* Ikääntyminen

Ikääntyminen: 1 virt. vuosi = 70 irl. päivää!

syntynyt - 11.05.2011
1 vuotta - 20.07.2011
2 vuotta - 28.09.2011
3 vuotta - 07.12.2011
4 vuotta - 15.02.2012
5 vuotta - 25.04.2012
6 vuotta - 04.07.2012
7 vuotta - 12.09.2012
8 vuotta - 21.11.2012
9 vuotta - 30.01.2013
10 vuotta - 10.04.2013
11 vuotta - 19.06.2013
12 vuotta - 28.08.2013
13 vuotta - 06.11.2013
14 vuotta - 15.01.2014
15 vuotta - 19.03.2014
16 vuotta - 28.05.2014
17 vuotta - 06.08.2014
18 vuotta - 15.10.2014
19 vuotta - 24.12.2014
20 vuotta - 04.03.2015

Virtuaalihevonen, sim-game horse
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © suba » Sivun alkuun